Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

van Leek naar Paterswolde

20 februari 2016

Vandaag gaan we weer verder met het Drenthepad. De geplande route vandaag is van Leek naar Paterswolde. Volgens het boekje een afstand van 18,5 km. We besluiten om met de auto naar Paterswolde te gaan,  en daar de bus naar  Leek te pakken. De reis gaat via Groningen, al met al duurt de busreis ruim 1 uur . Maar ja, je moet er wat voor over hebben.   Het is 's morgensvroeg nogal mistig en koud als we op de bus staan te wachten. Maar éénmaal in Leek is de zon tevoorschijn gekomen en laat ons de rest van de dag niet meer in de steek.

 

  

We wandelen vandaag het meest noordelijke deel van het Drenthepad.  Leek ligt in de provincie Groningen en is ontstaan in de 80-jarige oorlog met als doel de verbinding van het toen nog katholieke Groningen af te snijden. Na enkele kilometers steken we het Leekster Hoofddiep over en bevinden ons dan weer in Drenthe. Direct hierna is een route-wijziging aangebracht. De route werd hierdoor enkele kilometers langer, langs de Leekstermeer,  prachtig gewoon...Niet erg zo'n wijziging. De foto's zeggen volgens mij genoeg.

Via Roderwolde, met zijn Jacobuskerk en prachtige molen, gaat de route via de Onlanden en langs het Omgelegde Eelderdiep komen we uiteindelijk weer in Paterswolde. 

Het lijkt wel of de route's per keer mooier worden......

Klik HIER voor het fotoverslag