Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Uit de Steenwijker Courant

  

Uit de Steenwijker Courant van 16 januari 2012

  

Steenwieker Wintertocht krijgt geen vervolg

woensdag 16 januari 09:32

  

 

 ARCHIEF: De 39e Steenwieker Wintertocht van vorig jaar vond onder regenachtige omstandigheden plaats. Het doek valt nu voor het evenement. (Foto: Sieb van der Laan)

Steenwijk - De traditionele Steenwieker Wintertocht voor wandelaars, die jaarlijks in deze periode wordt gehouden, sneuvelt in het jubileumjaar. De tocht zou voor de veertigste keer op de wandelagenda prijken, en vond zijn oorsprong onder de vleugels van Advendo.


'Het werd voor ons steeds moeilijker om met het kleine groepje mensen en het beperkte budget dat we hebben, de tocht te organiseren. Wel jammer dat we de tocht in het jubileumjaar moeten schrappen, maar we hebben de knoop doorgehakt. We houden ermee op', aldus Harry Smit van de organisatiecommissie.

Smit, die zelf alle 39 edities als wandelaar van de partij was, zegt dat het evenement vooral deelnemers trok van buiten de gemeentegrenzen. 'Jaarlijks hadden we zo'n 250 deelnemers, dat is nog niet zo gek. De animo van mensen hier om mee te wandelen was de laatste jaren niet groot. Vorig jaar waren er drie deelnemers uit Steenwijk, vijf uit Vollenhove en een paar uit Blokzijl.'