Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Tocht om de Noord 28/29 sept 2013

 

Tocht om de Noord 2013 :                                            Fotoverslag: klik HIER

al heel  veel  mooie verhalen hadden we van andere wandelaars  gehoord over de deze wandeltocht. Het laatste weekend van september 2013 hebben we het zelf ook meegemaakt.

De tocht van dit jaar volgde het spoor van Ol Grait, de eerdere spoorverbinding tussen Ter Apel en Delfzijl.

En van alles wat erover  hebben gehoord, is geen woord te veel gezegd.   Een prachtig wandel-weekend hebben we gehad.   

 

Om het reizen een beetje te beperken waren we met de caravan neergestreken op camping Wel Wait in Nieuwe Pekela.  Zodoende hoefden we zaterdagmorgen maar een kwartiertje te rijden naar Winschoten, de verzamelplaats voor dag 1.  Vóór 6 uur liep de Tramwerkplaats in Winschoten al vol met wandelaars. Na een toespraak van de burgemeester en het zingen van het Gronings volkslied mochten de eerste wandelaars naar de klaarstaande bussen. We mochten in  de 1e bus instappen, die ons vervolgens naar Sellingen bracht, waar de start was.  In alle dorpjes waar je doorheen kwam was wel enig vertier, in de vorm van muziek of toneelspel.  Ook de verzorging onderweg was prima, regelmatig koffieadresjes.  Vanaf Wessinghuizen was Petra uit Uithuizermeden onze wandelmaat en vanaf de controlepost in Wedde voegde Alle zich ook bij ons. 

Ook de 2e dag bracht ons veel onverwachte dingen.  De verzorging onderweg was vandaag nog beter dan gisteren.  Op diverse adressen werd ons een gratis consumptie aangeboden, de ene keer in de vorm van koek, een andere keer worst of kaas, en bij de diverse boerderijen die we doorkruisten melk of chocolademelk.  En misschien vergeet ik ook nog wel wat. Wat een verwennerij. ’s Morgensvroeg is het best nog wel fris, zeker toen we langs het Oldambtmeer wandelden.

 

In Woldendorp komen we Eppo, de zoon van Ol Grait tegen. 

           

 

En verderop in Weiwerd Ol Grait, herself. 

                    

Als verrassing werd hier een bosje bloemen uitgedeeld, maar tot grote hilariteit moest het mooie boeketje even verderop weer worden ingeleverd.