Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Gasselte - 3e Oostermoerwandeltocht 13 juli 2013

 

Van 6 t/m 14 juli 2013 werden in Gasselte de Oostermoerfeesten gehouden.

De hele week werden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals een optocht met praalwagens en veel  paardensport.  De straten en de tuinen waren versierd en op zaterdag 13 juli 2013 stond  de 3e Oostermoer Wandeltocht op het programma.   Voor fotoverslag : HIER klikken

     

De start was in een immens grote tent, die de hele week ook voor andere activiteiten was gebruikt

Het was een afwisselende tocht over zowel verharde als onverharde wegen en paden, met zo af en toe ook kinderkoppenstraatjes.

Bij het Boomkroonpad aan de Steenhopenweg, Drouwen nuttigden bij ons 1e bakkie. Bij Buitencentrum Boomkroonpad  kun je  terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, dan kun je een wandeling maken hoog langs de toppen van de bomen.

De route voerde ons vervolgens richting Drouwenerzand, Bronneger en weer terug ri. Drouwen , waar we bij camping Alinghoek onze 2e rust hadden. Deze rustpauze kennen we nog goed uit de tijd dat we nog fietsten. Toerclub de Peddelaars organiseert ieder jaar de Drentse Dorpentocht, met o.a. een rustpauze bij deze camping.

Hiervandaan gingen we weer terug ri. Gasselte , met vlak voor het dorp nog een extra rondje van 5 km, om zodoende de 25 km vol te maken. Dit rondje kwamen door we het buurtschap Kostvlies. Het ligt ligt net op de scheiding van het zand van de Hondsrug en het veengedeelte van Oostermoer. Onderweg konden we kennismaken met de kunst van het quilten.

Een mevrouw legde ons uit dat er   diverse technieken zijn om te quilten. Het kan met de hand of machinaal. De geschiedenis van het quilten gaat al heel ver terug. De oudste quilt die is gevonden, dateert uit de Romeinse tijd.

Met het mooie weer erbij is dit een hele mooie tocht geworden.