Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Dalfsen : Blauwe Bogentocht 21 sept 2013

 

Op zaterdag 21 september 2013 vindt in Dalfsen de Blauwe Bogen Wandeltocht plaats. Startlocatie is multicultureelcentrum De Trefkoele.

De opbrengst van de tocht komt ten goede aan de Imminkhoeve te Lemele, waar “men aan een ieder die gehandicapt is gelegenheid verschaft tot het houden van vakantie in groepsverband”.

Het is een prachtige tocht geworden. Eerst een lus van 5 km waarna we weer in Dalfsen terug waren. Onze route ging verder over voornamelijk onverharde paden.                         We lopen o.a langs de Vecht, we passeren landgoed Aalshorst

 

In Hoonhorst nuttigen we de koffie bij horeca Kappers, al sinds 1860 een begrip in de wijde omgeving en gewaardeerd met het predicaat Hofleverancier.   Na  15 km hadden we de koffie ook wel verdiend ,want onderweg waren we al een rustpunt , herkenbaar aan het rustpuntbord voorbijgelopen.   Deze punten zijn aan te treffen  op een particulier erf, langs een wandel- of fietsroute.  Bij een rustpunt kun je pauzeren, iets drinken, naar het toilet.

 

 

Een 2e rust is vandaag bij een mobiele post  

 

We zijn vandaag in gezelschap van Tiny Bouwmeester uit Vaassen. Bedankt voor de gezelligheid, Tiny

De tijd van de paddenstoelen komt weer aan, we hebben al meerdere, en hele mooie, gezien vandaag.