Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Schoonebeek: 58e Boortorentocht 30 aug 2014

 

Na een aantal weken van klussen in huis, de hele bovenste verdieping heeft een metamorfose ondergaan, was er zaterdag 30 augustus 2014 wel weer tijd om te gaan wandelen.  

Onze keuze viel op Schoonebeek, was toch net iets dichterbij dan Wilhelminaoord.

In Schoonebeek word ieder jaar tijdens de feestweek op de zaterdag de Boortorenwandeltocht geörganiseerd.

Dit jaar was het al 58e editie.

 

Schoonebeek : 58e Boortorenwandeltocht 30 augustus 2014.  Fotoverslag : klik HIER

 

De organisatie had 5 verschillende routes uitgezet met de afstanden 5, 10, 15, 20 en 40 km. Omdat we al een lange tijd niet gewandeld hebben, doen we het vandaag lekker rustig aan en kiezen voor de 20 km. We starten pas om 10 uur en daarom is het nogal rustig in hotel "De Wolshoeve", de meute is al weg. Wat we dan natuurlijk nog niet weten is dat het een prachtige route is andaag.

En natuurlijk kunnen daarin de boortorens of ja-knikkers niet ontbreken.

 

                             

Langs het Schonebeekerdiep of Grenz-Aa staan er diverse . We wandelen hier precies op de grens Nederland/Duitsland. De olie uit het Schoonebekerveld wordt niet zoals voorheen naar Pernis vervoerd, maar per pijpleiding naar de 50 km verderop gelegen raffinaderij bij het Duitse Lingen.

 

De koffiepauze is vandaag op mini-camping Fila Delfia, een camping met slechts 12 kampeerplekken, maar wel hele ruime , en ook nog een B&B,  een heerlijk plekje. Vanaf daar wandelen we samen met onze Kollumer wandel-vrienden terug naar Schoonebeek. In het centrum van Schoonebeek is het drukte van belan, kermis en een dweilorkest laat haar tonen klinken over de hoofden van het publiek.

De wandelaars worden getrakteerd op een pakje drinken en... een zakje chips...