Andekuier

belevenissen van een wandelende tak

Hollandscheveld: 1e Ankertocht 28 juni 2014

 

28 juni 2014

 

Vandaag 100 jaar geleden werd  aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk doodgeschoten in Sarajevo. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de 1e Wereldoorlog.

 

Wij gaan vandaag naar Hollandscheveld, lekker dichtbij.. voor de 1e Ankertocht.  

Voor een fotoverslag,  klik HIER

                      

Voor de organisatie was het een herstart van wat ca. 20 jaar geleden, altijd succesvol was.  Zal best wel een beetje spannend geweest zijn voor de organisatoren: hoeveel wandelaars komen er en hoe zal het weer zijn..

Ik denk dat we gerust kunnen zeggen dat deze eerste tocht weer een succes was. Organisatie , jullie hadden de zaakjes goed voorelkaar. Mooie route, goede bepijling, pauzelocaties waren ook prima voorelkaar. Een goede stimulans om er volgend jaar mee door te gaan.  

Wij dachten dat we wel veel paden in de omgeving kenden, maar we hebben ons meerdere malen afgevraagd, als we weer een bospaadje uitliepen, waar we toch weer uit zouden komen.

De 1e pauzelocatie was bij de ijsbaan van VIOS en bij dorpshuis 't Vonder in Elim was de 2e pauze ingericht, waar we ons de soep lekker lieten smaken.

In de laatste kilometers krijgen we nog een dikke bui op ons dak, met zelfs hagel erin. Maar het mocht de pret niet drukken, want het was een hele mooie wandeldag, waar ca. 350 deelnemers op af waren gekomen.